Amerika'da koyu dindar dört kadin, bir yandan kahve içiyorlar, bir yandanda sohbet ediyorlardi. Birinci kadin oglundan söz açti. Benim oglum rahiptir" dedi. Bir topluluga girdiginde herkes ona 'Peder' der. Ikinci kadin da kendi oglundan söz etti. "Benim oglum da papazdir" dedi. "Bir topluluga girdiginde herkes kendisine 'Aziz Peder' der." Üçüncü kadinda ogluyla övündü : "Benim oglum ise kardinaldir" dedi.
"Bir topluluga girdiginde herkes ona 'Yüce Aziz' der." Üç kadin
biraz daha ogullariyla gurur duyduklarini anlattiktan sonra dördüncü kadina döndüler, onun bir seyler anlatmasini beklediler. Fakat dördüncü kadin konusmuyor, keyifle kahvesini yudumluyordu.
Ilk üç kadin bir agizdan sordular: "Ya senin oglun ?" dediler. "Sen de söz etsene oglundan..."
Dördüncü kadin, kahvesinden son yudumunu da aldiktan sonra agir agir konusarak oglunu anlatmaya basladi: Benim oglum , 1.95 boyunda, dalgali siyah saçli, yesil gözlü, genis omuzlu,atletik yapili, son derece güzel giyinen ve 29 yasinda olmasina karsin çok zengin bir kisidir " dedi. "Bir topluluga girdiginde onu gören bütün kadinlar birbirlerinin kulaklarina egilirler ve 'Oh my God' derler."